Barion Pixel

UV222™ véd a fertőzésektől az Aarhusi Egyetemi Kórházban

Az Aarhusi Egyetemi Kórház tüdőosztályával együttműködve az UV Medico validálta az UV222™ lámpák fertőtlenítő hatékonyságát és az egészségügyi környezetben való használatuk előnyeit, mint az elfoglalt terek fertőtlenítésének biztonságos és jobb megközelítését.

“Mindkét időszakban megmértük a baktériumok jelenlétét, és azt találtuk, hogy a lámpa bekapcsolt állapotában lényegesen kevesebb baktérium van.” mondja el Søren Helbo – az Aarhusi Egyetemi Kórház Tüdőgyógyászati Klinikájának osztályos orvosa

A tüdőklinikára sok páciens gyenge immunrendszerrel érkezik, így nagy a fertőzésveszély. Ez arra késztette Søren Helbo orvost, hogy megtalálja a módját annak, hogy a váróteremben a betegek közötti fertőzéseket korlátozza:

“Mindig arra összpontosítunk, hogy korlátozzuk a baktériumok és vírusok betegről betegre történő vándorlását, amíg a betegek a vizsgálatra várakoznak. Ugyanakkor a megoldás nem lehet zavaró a betegek számára, ezért merült fel az ötlet, hogy a váróterem mennyezetén UV-lámpát helyezzünk el” – mondja Søren.

Ezért a Tüdőgyógyászati Klinika várótermének mindkét oldalán két UV-lámpa található, amelyek 222 nanométeres hullámhosszon világítanak – ami azt jelenti, hogy a fény nem károsítja sem a bőrt, sem a szemet, de hatékonyan pusztítja a baktériumokat és a vírusokat.

Søren Helbo folytatja: “Mindkét időszakban megmértük a baktériumok jelenlétét, és azt találtuk, hogy a lámpa bekapcsolásakor jelentősen kevesebb baktérium van. Most azt vizsgáljuk, hogy ez a tüdőgyulladást okozó baktériumokra is érvényes-e”.”

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.