Barion Pixel

Az UV222™ technológiája

Több mint egy évszázad után végre itt az UV-C fénnyel történő fertőtlenítés új generációja!

Az UV fény évszázada

Az UV-fényt már több mint egy évszázada használják a környezet fertőtlenítésére, a vírusok és baktériumok eltávolításával. A legtöbb UV-C fényt használó technológia azonban az emberi szövetekre is káros, ami azt jelenti, hogy emberek nem tartózkodhatnak a helyiségben, amikor a hagyományos UV-fényforrás be van kapcsolva.

Ugyanakkor a hagyományos fertőtlenítő lámpák, az úgynevezett excimer lámpák nagy, terjedelmes, csak laboratóriumban használható eszközök.

Mindez azonban az UV222-vel megváltozott.

Vége a másodlagos UV-sugárzásnak

Az UV Medico távoli UV-C lámpája egy kripton-klorid nevű gázzal töltött csőből áll. Ennek a gáznak az egyedülálló tulajdonsága révén az izzó 222 nm-es UV-C fényt bocsát ki elektromos gerjesztés hatására. A fényforrás bekapcsolásakor az elektromosság olyan kisülést hoz létre, amely gerjeszti a gázt, melynek következtében az izzó rövid időn belül 222 nm-es UV-C fényt bocsát ki.

A szűrő nélküli távoli UV-C lámpa egy keskeny sugárzási spektrumban bocsát ki fényt a 222 nm-es hullámhosszúságú csúcs körül, de ugyanakkor másodlagos sugárzást is kibocsát 235 nm és 250 nm között. Ezek a másodlagos hullámhosszak károsak az emberre, de az UV222™ egyedi és szabadalmaztatott biztonsági optikai sávszűrője blokkolja őket, mielőtt a környezetbe kerülnének.

Az UV Medico lámpában lévő biztonsági szűrőtechnológia egy vékony szűrő, amely csak a 222 nm körüli fényt engedi át, és minden más nem kívánt sugárzást blokkol. Ugyanúgy működik, mint az UV elleni védelemmel ellátott napszemüvegek, megakadályozza az UV-sugárzás áthaladását és a környezetbe jutását, így az UV222™ fénye biztonságos.

Dr. Nicolas Volet, az Aarhusi Egyetem fotonika tanszékének docense és az UV Medico műszaki vezetője elmagyarázza, miért az UV222 a legbiztonságosabb távoli UV-C lámpa a piacon.
Ártalmatlan az emberre, végzetes kórokozókra

A 222 nm-es UV-C fény rendkívül hatékony az olyan vírusok ellen, mint a SARS-CoV-2, mivel a vírust alkotó fehérjék abszorpciós spektruma 220-230 nm körüli csúcsot mutat

Ez azt jelenti, hogy a vírusok erősen elnyelik a 222 nm-es hullámhosszúságú fényt, amely hővé alakul át, ami hatástalanítja a vírust, beleértve a fertőzési és betegségterjesztési képességét is. 

Miközben ez megtörténik, a fény ártalmatlan marad az emberi bőrre és szemre. Ennek oka, hogy az emberi bőr felső rétege elhalt sejtekből áll, amelyek többnyire fehérjékből állnak – és ugyanez elmondható a szem felső rétegéről is.

Ezek a fehérjék elnyelik a 222 nm-es fényt, mielőtt az áthatolhatna a felső rétegen, és kárt okozhatna az alatta lévő élő szövetekben.
Technológia a biztonságosabb és egészségesebb jövőért

Mindez a technológia egy kicsi, kompakt és alacsony karbantartási igényű Far UV-C lámpában összpontosul, amelynek élettartama +5000 óra. Időközönként bekapcsolva ez az élettartam meghosszabbodik, és a lámpa évekig használható.

Ezért a Far UV-C fény a lakott terek fertőtlenítő rendszereinek új generációja. Hatékony, biztonságos és megfizethető, óránként 35 légcseréhez hasonló teljesítménnyel.

Készen áll a fertőtlenítés jövőjére?

Biztosítson Ön is szeretteinek és munkatársainak egészséges és biztonságos környezetet az UV222™ segítségével.

close

NE MARADJON LE!

Nem spamelünk! További információért olvassa el adatvédelmi szabályzatot.